6-10 September 2024
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Επιστρέφουν οι βραδιές θερινού σινεμά από το Θέατρο Ριάλτο

Υπαίθριες προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2024

Η πολυαναμενόμενη διοργάνωση του Rialto Cinema επιστρέφει και φέτος, τον μήνα Σεπτέμβρη αυτή τη φορά, μεταμορφώνοντας τον χώρο στάθμευσης ΣΕΚ, (πίσω από το θέατρο Ριάλτο) σε έναν ατμοσφαιρικό κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια. Από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, το κοινό της Λεμεσού θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή ταινιών που έχουν γοητεύσει τόσο το κοινό όσο και τους κριτικούς, από κάθε γωνιά του κόσμου.

Πρόγραμμα Ταινιών:

04.09-03.jpg

4/09 ΤΕΤΑΡΤΗ 20:30 (105’)
Ένας Θρίαμβος / Un
Triomphe (Γαλλία, 2020)
H ταινία του Emmanuel Courcol, επίσημη επιλογή στο Φεστιβάλ Καννών το 2020, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κωμωδίας της χρονιάς από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Ο Ετιέν είναι υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου στήνει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το έργο του Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό. Όταν του δίνεται η άδεια να πάρει τον θίασο περιοδεία σε θέατρα εκτός φυλακής, ο Ετιέν αισθάνεται ότι ίσως είναι ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Μια βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική κωμωδία, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα. Γαλλικά με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους.

0609social-03.jpg

6/09 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30 (91’)
Fremont (ΗΠΑ, 2023)
H ταινία του Babak Jalali κέρδισε τα Βραβεία: Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι, Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Ντοβίλ και το John Cassavetes στα αμερικανικά βραβεία ανεξάρτητου κινηματογράφου. Η Ντόνια εργάζεται για ένα κινέζικο εργοστάσιο που φτιάχνει τυχερά μπισκότα στο Σαν Φρανσίσκο. Έχοντας δουλέψει ως διερμηνέας για τον αμερικάνικο στρατό στο Αφγανιστάν, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα ζωή της. Σε μια στιγμή ξαφνικής έμπνευσης, αποφασίζει να στείλει εκεί έξω ένα ξεχωριστό μήνυμα μέσα σε ένα μπισκότο. Στα Αγγλικά με Ελληνικούς υπότιτλους.

innocent 07.09-03.jpg

7/09 ΣΑΒΒΑΤΟ 20:30 (99’)
Τα Πάνω Κάτω / Innocent (Γαλλία, 2022) 15+
Ο Louis Garrel γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια καλοκουρδισμένη κωμωδία που ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στο φαρσικό χιούμορ και στη λεπτοδουλεμένη ειρωνεία, με 11 υποψηφιότητες στα Βραβεία Σεζάρ. (Κέρδισε τα Βραβεία Πρωτότυπου Σεναρίου & Β’ Γυναικείου Ρόλου, 2023). Ο γιος μιας ώριμης γυναίκας, η οποία δουλεύει ως δραματοθεραπεύτρια στις φυλακές, πανικοβάλλεται όταν μαθαίνει ότι η μητέρα του σκοπεύει να παντρευτεί έναν ληστή που σύντομα θα αποφυλακιστεί. Θα κάνει τα πάντα για να την προστατεύσει, αλλά η συνάντηση με τον μελλοντικό πατριό του θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Γαλλικά με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους.

09.09.magnetic-03.jpg

9/09 ΔΕΥΤΕΡΑ 20:30 (78’)
Μαγνητικά πεδία (Ελλάδα, 2021)
Η ταινία του Γιώργου Γούση απέσπασε 6 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Αλέξανδρο, και πέντε Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η Έλενα οδηγεί μόνη της με άγνωστο προορισμό, όταν απροσδόκητα μπαίνει στο φέρυ για Κεφαλονιά. Εκεί θα μοιραστεί τις σκέψεις και τα βάρη της με έναν άνδρα που συναντάει τυχαία, τον Αντώνη. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια περιπλάνηση στο νησί, ψάχνοντας ένα ωραίο μέρος για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί που κουβαλάει ο Αντώνης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης.

Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Ελληνικά με Αγγλικούς υπότιτλους.

10/09 ΤΡΙΤΗ 20:30 (134’)
Μasquarade / Καμουφλάζ (Γαλλία 2022) 15+
O Nicolas Bedos υπογράφει μια συναρπαστική ερωτική ιστορία-νουάρ, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών (εκτός διαγωνιστικού). Ο Αντριέν, πρώην χορευτής που εγκατέλείψε την καριέρα του εξαιτίας ενός ατυχήματος, περνά τις μέρες του ως συνοδός της Μάρθα Ντιβάλ, μιας πλούσιας αλλά ξεπεσμένης ντίβα του κινηματογράφου. Μεταξύ τους υπάρχει μόνο το αμοιβαίο συμφέρον, όμως τα πράγματα αλλάζουν όταν ο Αντριέν γνωρίζει και ερωτεύεται τη Μαργκό. Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Σας περιμένουμε να ζήσετε τη μαγεία του κινηματογράφου σε μια από τις πιο μοναδικές διοργανώσεις της χρονιάς, στο Rialto Cinema. Φορέστε τα άνετα ρούχα σας, φέρτε το χαμόγελό σας και απολαύστε μια βραδιά γεμάτη τέχνη, συγκίνηση και διασκέδαση!

Οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

@ Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ

Πληροφορίες/Εισιτήρια: www.rialto.com.cy ή στο 77 77 77 45

Τιμή εισιτηρίου: 8ευρώ

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close